Licente Microsoft Refurbished

 

Sistemul de operare este o componenta extrem de importanta in buna functionare a unui calculator. Un sistem de operare este strans legat de dispozitivele hardware ale acelui calculator. Cooperarea corecta dintre sistemul de operare si partea hardware este conditionata de prezenta driverelor si setarilor corecte, configurate de cel care instaleaza Windows pe un calculator.

Iata de ce, firma sau persoana care instaleaza sistemul de operare pe un calculator poarta o anumita responsabilitate vis-a-vis de buna functionare.

Programul Microsoft Registered Refurbisher este adresat companiilor care comercializeaza calculatoare refurbished sau second hand (laptopuri, calculatoare, servere sau sisteme complete) si care doresc sa ofere clientilor solutii optime de licentiere.

 

Pentru ca un calculator sau laptop sa poata beneficia de programul Microsoft Registered Refurbisher, trebuie sa indeplineasca concomitent 3 conditii:

 • sa fie mai vechi de 6 luni
 • sa fie second hand sau refurbished
 • sa fi avut o licenta originala de Windows instalata, respectiv sa aiba lipit pe carcasa un sticker cu Certificatul Original de Autenticitate (COA) aferent.

Toate licentele Microsoft Registred Refurbisher contin sticker cu holograma pe care este insciptionat codul de activare.

Pentru a afla cat costa un calculator sau laptop cu licenta Microsoft Windows preinstalata trebuie sa bifati tipul de licenta la produsul pe care il doriti.

Va punem la dispozitie urmatoarele licente:

 • Windows 10 pe 32 si 64 bit
 • Windows 10 Professional pe 32 si 64 bit

Licentele nu expira niciodata, insa sunt valabile doar pentru calculatorul achizitionat.

Orice componenta din calculator se poate inlocui fara sa-ti pierzi licenta, mai putin placa de baza. Totusi, daca se defecteaza placa de baza, licenta se poate pastra daca placa de baza defecta se inlocuieste cu exact acelasi model de placa de baza. In caz contrar, se considera un calculator diferit de cel licentiat initial si deci trebuie achizitionata o alta licenta.

 

Calculatoare si laptopuri Refurbished

 

Motive pentru a achizitiona un produs refurbished

 • Pretul unui calculator/laptop refurbished este cu pana la 60% mai mic fata de unul nou.
 • Calculatoarele/laptop-urile reconditionate sunt de foarte buna calitate, 90% din ele facand parte din clasa business, ceea ce inseamna ca intrunesc un anumit standard de calitate si performanta (configuratii solide, fiind special create pentru mediul de afaceri). Sunt produse brand (Ex: Dell, HP, Lenovo, Fujitsu, Lexmark etc), arata bine, nu au zgarieturi, au un aspect visual placut si functioneaza excelent.
 • Toate calculatoarele refurbished sunt trecute printr-un proces de testare si reconditionare, iar garantia lor este prelungita cu pana la 24 de luni.
 • Licente mai ieftine. Licentierea prin programul Microsoft Registered Refurbisher ofera aceleasi beneficii (stabilitate, performanta, suport tehnic) ca o licentiere OEM standard, insa la o fractiune de pret.

 

Clasificarea produselor:

 • Cat.I:  Second hand Grad A Lux (refurbished) : Testate, verificate, fara defecte fizice cat si de functionare, acumulator in perfecta stare de functionare 80-100%, display perfect, se poate spune ca noi;
 • Cat.II: Second hand Grad A: Testate, verificate, fara defecte fizice cat si de functionare, acumulator functional garantat 50-80% din viata, prezinta mici zgarieturi pe carcasa, display perfect;
 • Cat.III: Second hand Grad B: Testate, verificate, fara defecte de functionare, prezinta zgarieturi pe carcasa cat si pe display, acumulator cu procentaj 0-50%
 • Cat.IV: Second hand Grad C: Testate, verificate, fara defecte de functionare, lipsa parti fizice din componenta carcasei, display crapat, acumulator defect 0%.