Garantia produselor

 

Garantia la produsele vandute prin intermediul site-ului www.ge-fors.ro este cea prezentata in cadrul fiecarui produs (6, 12 sau 24 luni).

In momentul constatarii unei defectiuni, clientul este obligat sa anunte compania si sa stabileasca de comun acord termenii de livrare si costurile de transport. Garantia se solutioneaza la sediul SC GEFORS TECHNO COMPUTERS SRL prin repararea sau inlocuirea produsului defect. Garantia este solutionata in maxim 15 zile de la receptionarea produsului in service.

Service-ul se acorda, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, orcarui produs cu defectiuni neprovocate in mod intentionat de catre posesor sau avarii in urma unor calamitati naturale sau accidente, numai in baza unui certificat de garantie sau a unei facturi.

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice (deteriorari produse in mod voit)  cum ar fi: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse, taiate, sparte etc.; etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), produse avariate in urma unor calamitati naturale sau accidente (incendii, inundatii, explozii, alunecari de teren e.t.c.), produsele ce au suferit deteriorari de soft in urma neatentiei utilizatorului (programe nelicentiate, virusi, programe nefunctionale, setari si instalari incorecte e.t.c.), surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitor componente in timpul functionarii echipamentelor, rescrieri gresite de BIOS etc.

 

         !! Instalarea sau punerea in functiune a produselor de catre persoane neautorizate duc la pierderea garantiei !!

 

Garantia pentru produsele insotite de un certificat de garantie emis de producator/importator se solutioneaza in centrele autorizate si in conditiile specificate in acest document.

Pentru acordarea garantiei este necesar sa pastrati certificatul de garantie in original.

In cazul in care solicitarea de acordare a garantiei este nejustificata (produs functional), solicitantul va achita taxele de transport tur-retur pentru produse si eventuale costuri de diagnosticare (stabilite de unitatea de service).

Conditiile de garantie sunt in conformitate Legea 449/2003 si O.G. 21/1992. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect impreuna cu accesoriile aferente, copiile de pe factura fiscala si certificatul de garantie. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele vor fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

Operatiunile de service efectuate in perioada de garantie vor fi mentionate pe documente separate. Aceste documente devin parte integranta din Certificatul de Garantie. Perioada de garantie se prelungeste cu intervalul in care produsele s-au aflat in service.

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000, in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 14 zile de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv (in cazul clientilor persoane fizice). Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi tip de serviciu cu care s-a facut expedierea. SC GEFORS TECHNO COMPUTERS SRL va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri,  urme de folosire in mod neadecvat etc.

 

Ne rezervam dreptul de a refuza primirea produselor in service, in cazul in care acestea se afla in unul sau mai multe din urmatoarele cazuri:

 • lipsa sigiliului aplicat pe produs
 • bateriile care isi reduc perioada de functionare (autonomia) datorita uzurii celulelor in timp
 • mufe (conectori) care prezinta rupturi, deformari, lovituri
 • componente care prezinta deteriorarea mecanica, termica sau plastica, urme de lichid
 • cablurile alimentatorului care prezinta torsiuni, taieturi, intepaturi, cipituri, etc
 • Produsele software

Garantia alimentatoarelor pentru laptop (12 luni) se va acorda doar pentru defectele de fabricatie sau pentru partea electronica.

Garantia bateriilor care echipeaza laptop-urile refurbished /second hand este de 3 luni de la data achizitiei.

Pentru imprimante/multifunctionale refurbished / second-hand sunt considerate consumabile cartusele si partile componente ale acestora, role, cilindrii etc, parti ale imprimantelor care au actiune mecanica pot avea uzura fizica, care se consuma in timp si care necesita mentenanta constanta (ex curatarea rolelor, etc) – acestea au garantie 30 zile de la data achizitiei.

Exemple de consumabile: cartuse, cipuri, cilindri de orice fel, role de orice fel, reziduale si componente alea acestora, cuptoare, fusere, capete de citire, senzori si alte parti adiacente acestora si care se incadreaza in cele mai sus descrise.

Partile componente al imprimantelor care au garantie 12 luni sunt: placa de baza si/sau componenete ale acesteia, sursa si/sau componente ale acesteia, anumite componente ale unitatilor de fax, scaner, etc cele care nu au actiune mecanica si a caror functionare nu are uzura fizica.

SC GEFORS TECHNO COMPUTERS SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele probleme de compatibilitate ale produselor, cu subansamble achizitionate de la alte firme sau companii si pierderea programelor software si / sau informatiilor in urma a unor defectiuni ale produselor.
Va rugam, salvati toate datele importante inainte de a trimite un produs in service, nu suntem raspunzatori pentru pierderea datelor in timpul remedierii defectiunii.

 

Perioada de garantie este urmatoarea:

 • sisteme si monitoare noi: 24 luni
 • laptop-uri noi: 24 luni, baterie laptop 6 luni
 • sisteme si monitoare refurbished / second hand: 12 luni
 • laptop-uri refurbished / second hand: 12 luni, baterie laptop 3 luni
 • imprimante: 12 luni, cartus imprimante: 30 zile
 • componente: 6 / 12 luni — verifica in oferta.